официалният сайт на
КОМЕНТАРИТЕ СЛЕД МАЧА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 – РИЛСКИ СПОРТИСТ
12.01.2020

 Асен Николов, старши треньор на Академик Бултекс 99:

Доволен съм характера, който показахме, тъй като в голяма част от срещата бяхме догонващи, а в края ни се отвори шанс да я спечелим или да я докараме до продължения. Беше въпрос на решения на играчите. Доволен съм от момчетата, положиха старание, тъй като играхме с много къса ротация. Венелин Христов се контузи още в първата част, а Тенчо Тенчев пропусна мача заради вирус. Някои играчи трябваше прекалено дълго да престоят на игрището и това оказа влияние. Само мога да похваля играчите си. С изключение на някои моменти преди почивката, когато позволяваха лесни кошове на съперника от липса на достатъчна концентрация. Ще помоля ръководството да разговаря със Съдийската комисия да ни изпратят един съдия да ни разясни критериите за отсъждане на фаулове. В Ботевград не изпълнихме нито един, днес са 28:14 в полза на Рилски спортист, срещу Академик Сф до изгонването ми бяха 16:4 за гостите. Явно правим нещо не както трябва и ни е необходим един семинар, за да си видим грешките.

Василие Кнежевич, Академик Бултекс 99:

Малко не ни достигна да победим, направихме някои грешки. Иначе направихме добър мач. Можехме да изненадаме отбора на Рилски спортист. Надявам се да компенсираме с победа във Варна в следващия ни мач. Може и имаше и известна умора от пътуването и срещата, която играхме в Балканската лига през седмицата.

Людмил Хаджисотиров, старши треньор на Рилски спортист:

Трудна победа, но не съм очаквал нещо по-различно. Радвам се, че печелим втори поред завързан мач. Друг е въпросът, че не трябваше да бъдат завързани. Трябва да играем по-добре в защита, за да си решаваме нещата по-рано. Не подценявам Академик Бултекс 99, който е силен тим с много добри стрелци – вкараха ни 13 тройки. Но бяхме в ситуация да решим по-рано мача, след като направихме грешки от липса на мисъл и концентрация. Надявам се да ги изчистим още в следващия мач. Иначе се борехме, показахме характер. Центърът ни имаше проблем в коляното и оттам дойдоха проблемите в борбата. Добре е, че Игор Кесар се включи добре. Отборът ни е по-компактен от миналата година, когато имахме много контузени и променихме изцяло концепцията. Пловдив се играе трудно и се радвам, че победихме.

Йордан Бозов, Рилски спортист:

Трудна победа във високо резултатен мач – нещо типично за България. Може би е атрактивно за хората, но ние не целим това – допуснахме грешки в защита и допуснахме 91 точки. Все пак се радвам, че победихме, защото Академик Бултекс 99 е много добър отбор и се вижда, че е готов да победи всеки от първата четворка. Съперникът също можеше да спечели, след като в края направихме грешки. Нашият отбор е по-добре структуриран от миналата година и се надявам да се представим по-добре. Предстои Купата на България, след това – плейофите, но трябва да подобрим играта си. Не съм играл финал за първенство с Рилски спортист. Искам да го направя в последния ми сезон.

Предстоящ мач
29 февруари 2020
Академик Бултекс 99
VS
Ямбол
последен мач - резултати
01 февруари 2020
Академик Бултекс 99
81:107
Левски Лукойл
класиране
Отбор Победи Загуби
     
1. Балкан 17 1
2. Левски Лукойл 16 2
3. Рилски спортист 13 5
4. Берое 13 5
5. Академик София 8 10
6. Академик Бултекс 99 7 11
7. Черно море Тича 7 11
8. Черноморец 4 14
9. Спартак Плевен 3 15
10. Ямбол 2 16
web design and develop balkansys.com