официалният сайт на
КОМЕНТАРИТЕ СЛЕД МАЧА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 – БЕРОЕ
25.11.2019

 Асен Николов, старши треньор на Академик Бултекс 99:

Това беше най-силния ни мач от началото на сезона. Бяхме достатъчно класни и в нападение и в защита. Напипахме ритъма в последните мачове, има прогрес в отбора. Победите в Балканската лига ни дадоха необходимото самочувствие, за да излезем днес за победа. Преди месец не вярвах, че можем да победим Берое. Сега имахме очаквания и надежди. Момчетата изиграха страхотен мач и заслугата е изцяло тяхна. Нападението е продължение на защитата. Играхме много добри защити, борехме се постоянно, овладяхме си борбата, въпреки че оставахме с ниските играчи под коша. Това доведе и до повече самочувствие в нападение. Ограничихме Берое до 63 точки, което не знам дали се е случвало от началото на сезона. Опасно е да ни нарастват апетитите. Смятам, че в НБЛ това е първата ни по-стойностна победа срещу класен отбор. Просто трябва да продължаваме да работим без много да си надигаме главите. Естествено в другия мач срещу Левски Лукойл излизаме за победата. Момчетата бяха уморени от пътуванията и мачовете в Балканската лига, но стиснаха зъби и желаеха победата. Бачев и Кнежевич играха с контузии – сами пожелаха да играят.

Васил Бачев, Академик Бултекс 99:

Поздравявам момчетата за старанието, което положиха. Стана интересен мач, контролирахме го през цялото време, за което се радвам. Може би един от най-добрите ни мачове за сезона. Радвам се, че победихме категорично силен отбор като Берое. Излязохме мобилизирани и си казахме, че колкото и да сме уморени, излизаме за победа. Много добре се справихме в защита. Отворихме разлика в началото, успяхме да я задържим. Играх с обърнат глезен, но не е нещо сериозно.

Любомир Минчев, старши треньор на Берое:

Нищо не играхме, затова не ни се получиха нещата. Както отворихме мача, така го и завършихме. Изключително слаба игра в защита и нападение. На тази база няма как да имаме шансове. Не сме подценили отбора на Академик Бултекс 99. Няма значение дали играем у дома или навън. Допуснахме слаб мач и закономерно загубихме. Започнахме лошо, имаше промяна в настроението ни, в играта ни защита, но в последната четвърт също не направихме нищо. Поздравявам домакините – играха с повече енергия и желание от нас и закономерно победиха.

Деян Карамфилов, Берое:

Влязохме много лошо в мача. Имаха добър процент от тройката, това им даде самочувствие, лошата ни защита също им даде самочувствие и ни вдигнаха разлика, която се запази и дори се увеличи в края. Имаше моменти, в които намалихме разликата, но допуснахме лесни точки и отворени шутове. Вкараха ни твърде много точки.

Предстоящ мач
29 февруари 2020
Академик Бултекс 99
VS
Ямбол
последен мач - резултати
01 февруари 2020
Академик Бултекс 99
81:107
Левски Лукойл
класиране
Отбор Победи Загуби
     
1. Балкан 17 1
2. Левски Лукойл 16 2
3. Рилски спортист 13 5
4. Берое 13 5
5. Академик София 8 10
6. Академик Бултекс 99 7 11
7. Черно море Тича 7 11
8. Черноморец 4 14
9. Спартак Плевен 3 15
10. Ямбол 2 16
web design and develop balkansys.com