официалният сайт на
КОМЕНТАРИТЕ СЛЕД МАЧА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 - БАЛКАН
02.11.2019

 

 
Асен Николов, старши треньор на Академик Бултекс 99:
 
Ясно е, че не можем да се противопоставяме на отборите от Топ 4. Затова ще се опитаме по-спокойно да приемем загубата и да анализираме ситуацията в отбора. Според мен трябва да направим промени по състава, защото колкото и да опитваме се вижда, че отстъпваме доста. Наясно съм къде трябва да се направят промени, но тепърва ще ги обсъждаме и ще преценим дали е във финансовите ни възможности. Всяко освобождаваме на играчи води до допълнителни средства. Имаме набелязани имена, но ще видим дали ще имаме възможност да разговаряме с тях и дали ще дойдат. Единствено в 4-тата част се опитахме да играем по-отборно - да си подаваме топката по-добре и навреме. През другото време изоставахмме от отбора на Балкан както в защита, така и в нападение. Отборът ни е в такова състояние, че всеки един мач е труден за нас. Навън играем трудно дори срещу отборите, които не са в Топ 4.
 
Йовица Арсич, старши треньор на Балкан:
 
Не съм изцяло доволен, защото очаквах момчетата, които влязоха в края на се представят по-сериозно. Когато получаваш минути, трябва да си ги заслужиш и да проявиш уважение към енергията, която съотборниците ти са вложили до момента. От победата няма как да не съм доволен. Поздравявам и двата отбора, имаше хубави моменти в мача с добри изпълнения. На този етап сме по-качествения отбор. Не съм мислил за мача със Сьодертале във вторник. Няма как да се повиши формата, ако играеш един мач, а мислиш за друг. Надявам се да се представим по-добре и да контролираме срещата срещу Сьодертале. Не сме единственият отбор, който играе в този ритъм, така че не се оплакваме от тежките пътувания.
 
Крис Минков, Балкан:
 
Беше доста тежък мач. В третата част прекършихме съперника, но не можем да си позволим да изглеждаме така в четвъртаха - водехме с над 20 точки, а в края разликата бе едва 9. Не трябва да допускаме такива амплитуди. Не сме мислили за мача в Европа, който ни предстои, защото този сезон в България няма противници. Тежките пътувания със сигурност ни тежат и се отразяват. От утре трябва да се готвим за шведския Сьодертале, тъй като мачът е във вторник. Предстои ни тежък месец с много гостувания. За мача с Берое след седмица още не мислим.

Предстоящ мач
29 февруари 2020
Академик Бултекс 99
VS
Ямбол
последен мач - резултати
01 февруари 2020
Академик Бултекс 99
81:107
Левски Лукойл
класиране
Отбор Победи Загуби
     
1. Балкан 17 1
2. Левски Лукойл 16 2
3. Рилски спортист 13 5
4. Берое 13 5
5. Академик София 8 10
6. Академик Бултекс 99 7 11
7. Черно море Тича 7 11
8. Черноморец 4 14
9. Спартак Плевен 3 15
10. Ямбол 2 16
web design and develop balkansys.com