официалният сайт на
КОМЕНТАРИТЕ СЛЕД МАЧА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 – СПАРТАК ПЛЕВЕН
15.04.2019

Асен Николов, старши треньор на Академик Бултекс 99:

Добро начало за нас, започнахме много концентрирано в защита и това ни позволи да играем по-освободено в нападение. Доста стрелби ни влязоха и отворихме добра разлика на полувремето. Имахме спад в третата четвърт, в която съперникът премина в зонова защита, но бързо намерихме решение и отново увеличихме разликата, за да сме по-спокойни до края. За нас последните две домакинства са задължителни, какъвто беше и днешният мач. Излизаме отново на 4-то място и зависи само от нас дали ще го опазим.

Венелин Христов, Академик Бултекс 99:

Беше труден мач, но излязохме доста по-мотивирани. Борим се за 4-тото място и трябваше да вземем този мач на всяка цена. Сигурен съм, че ще успеем и в следващите ни два мача с Ямбол и Черно море. Чувствам се все по-добре, старая се да бъда полезен на отбора, да помагам с каквото мога, радвам се, че треньорът ми гласува доверие.

Александър Дяковски, старши треньор на Спартак Плевен:

Изиграхме катастрофално първо полувреме, особено в нападение – 16-2 от тройката и под 40 процента при наказателните удари. Вкарахме само 26 точки до почивката, направиха ни голяма разлика. След това се вдигнахме, намалихме пасива на 8 точки, но направихме две елементарни грешки в зоновата защита, от което ни вкараха две тройки. За съжаление втори мач поред процентът ни в стрелбата е много слаб. Липсва ни победа срещу отборите от 2-ро до 5-о място. Имаме последен шанс срещу Рилски спортист. Вдигаме главите, няма какво да униваме.

Николай Маринов, Спартак Плевен:

Ужасяващо начало за нас, не знам дали имаме по-лошо през този сезон. На почивката се надявахме да се вдигнем и да свалим разликата. Направихме го – изоставахме само с 8 точки, но Академик Бултекс 99 взе таймаут и после ни вкара две поредни тройки. Това бе тънкият момент в мача. След това не успяхме да вдигнем главите. Труден мач, дойдохме за победа, в четвъртък в Самоков отиваме отново за победа. Надявам се в последните ни срещи ще коригираме нещата. 

Предстоящ мач
29 април 2019 18:00
Рилски спортист
VS
Академик Бултекс 99
последен мач - резултати
29 април 2019
Рилски спортист
83:77
Академик Бултекс 99
класиране
Отбор Победи Загуби
     
1. Левски Лукойл 22 2
2. Берое 19 5
3. Балкан 16 8
4. Академик Бултекс 99 13 11
5. Рилски спортист 13 11
6. Спартак Плевен 10 14
7. Ямбол 8 16
8. Академик София 4 20
9. Черно море Тича 3 21
web design and develop balkansys.com